Biografia

Genís Bou (La Bisbal d’Empordà, 1985)

Saxofonista i flautista, compositor i arreglista especialitzat en jazz i música moderna. També llicenciat en Musicologia i professor de música. Actualment lidera el grup The Gramophone Allstars i ha treballat amb bandes com Mazoni, Sanjosex, El Petit de Cal Eril, Guillamino, Els Amics de les Arts o Freedom Street Band (reggae backing band d’artistes internacionals com Dr. Ring Ding, Dennis Alcapone, Derrick Morgan o Ben Jamin). El 2012 fou el director musical i arreglista de l’espectacle “Cançons de la veritat oculta”, una coproducció del segell Bankrobber i L’Auditori on els contes de Pere Calders es transformen en cançons pop.

S’inicia a la música als tretze anys començant a tocar el saxo. Des de bon començament i fins ara la seva formació musical va vinculada a una forta activitat com a músic en grups de música moderna. Als 18 anys es trasllada a Barcelona i comença a estudiar jazz al Taller de Músics amb professors com Alfons Carrascosa, Joan Monné o Vicens Martín i rep algunes master class amb figures internacionals com Dick Oatts o Scott Robinson entre d’altres. El 2008 participa al 28è Seminari Internacional de Jazz, Flamenco i Latin organitzat pel Taller de Músics amb professors com Perico Sambeat, Horacio “el negro” Hernandez, Gonzalo Rubalcaba, Javier Colina o Joan Díaz. El mateix 2008 es llicencia en Història i Ciències de la Música a la UAB i el 2009 supera les proves d’accés a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), on actualment finalitza els estudis de grau superior en saxo de jazz i música moderna amb professors com Xavi Figuerola, Eladio Reinon, Gorka Benítez, Horacio Fumero, Gary Willis o Joan Monné. Aquí també repdiferents master class a càrrec de Gerry Bergonzi, Chris Cheek o Tim Garland. Durant el 2013 he realitzat una estada de cinc mesos al Conservatori de Viena estudiant amb Andy Middleton.

Com a saxofonista professional, als vint-i-vuit anys el seu currículum demostra una llarga experiència i gran versatilitat: ha participat en un elevat nombre de projectes que van des de formacions petites fins a big bands i que abasten tota mena d’estils (jazz, latin, pop, rock, ska, reggae, soul, …). També ha escrit música i arranjat per tota mena de formacions, fins i tot per big band. Des del 2008 destaca la seva faceta com a líder, compositor i arranjador del grup The Gramophone Allstars, amb tres discos al mercat i concerts per tot l’estat espanyol. Tota aquesta activitat li ha permès tocar per les principals ciutats espanyoles i arreu Catalunya, on ha actuat al Palau de la Música Catalana, Palau de la Música Valenciana, Auditori (de Barcelona i Girona) i festivals com: Primavera Sound, BAM, Rototom Sunsplash International Reggae Festival, Mercat de la Música Viva de Vic, Festival Internacional de Jazz Girona, PopArb, Acústica, Altaveu o A-phonica entre molts d’altres.

Discografia:

2013: La Figura del vuit (El petit de cal Eril – arranjaments de vent del disc i saxo-).

2012: Cançons de la veritat oculta (direcció, arranjaments i producció), Pipping Hot (Dr. Ring Ding).

2011: Levitant a la deriva (The Gramophone Allstars); Romaní, Semen i Sang (Els Surfing Sirles).

2010: Simbiosi (The Gramophone Allstars); Bed & Breakfast (Els Amics de les Arts); Vida y muerte (Mr Hubba    y el Mono Inventor); Welcome to Lemour City (Sanjays); Arts of Seduction (The Oldians).

2009: La Senyoreta Descalça (La Senyoreta Descalça).

2008: Les minves de gener (Guillamino), Just delightin’… (The Gramophone Allstars), Old Secrets (The    Oldians).

2007: Si els dits fossin xilòfons (Mazoni).

2006: Esgarrapada (Mazoni), Km 20 (Delighters).

2004: 7 songs for a sleepless (Mazoni), Lejos en mi (Psychoine).